Bijna helft goed scorende websites heeft HTTPS

Bijna de helft van de websites die hoog in Google staat, heeft een webadres dat begint met HTTPS. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de bekende SEO-specialist Moz. Voor Webton zijn de statistieken niet verrassend te noemen, omdat wij al eerder schreven dat Google HTTPS-pagina’s de voorkeur geeft in de zoekresultaten. Die trend lijkt zich nu alleen maar door te zetten.

Bijna helft websites HTTPS

HTTPS maakt het verschil in rankings

Al eerder kondigde Google aan websites met een SSL-certificaat een ranking voordeel te geven in de zoekresultaten. Over de precieze grootte van het ranking voordeel werd niets gezegd, maar al snel bleek het om een relatief bescheiden boost te gaan. Wanneer twee websites gelijkwaardig ranken, maakt HTTPS bijvoorbeeld net het verschil om de concurrent af te troeven.

Dat klinkt als een ogenschijnlijk klein detail, maar dat is het op de eerste pagina van de zoekresultaten allerminst. Steeds meer bedrijven zijn online actief en allemaal willen ze zo hoog mogelijk ranken. Het is dan ook dringen op de eerste pagina van Google. Zelfs de kleinste details kunnen in die context een groot verschil maken.

In dat opzicht is een SSL-certificaat een kleine investering die elk bedrijf zou moeten doen. Jaarlijks investeren ondernemingen grote bedragen in zaken zoals zoekmachine optimalisatie, online advertenties, content marketing en social media marketing. HTTPS is daarom een minimum vereiste om gegarandeerd het maximale uit deze investeringen te halen.

HTTPS noodzakelijk voor elke moderne bedrijfswebsite

Van die werkelijkheid raken nu steeds meer bedrijven doordrongen. Het onderzoek van Moz laat zien dat op dit moment 45% van de zoekresultaten op Google’s eerste resultatenpagina bestaat uit websites met HTTPS. Voorspellingen van specialisten wijzen erop dat dit komende juni al 50% zal zijn. Dat terwijl de statistiek in juli vorig jaar nog slechts rond de 30% zat.

Het aantal HTTPS-sites groeit in kort tijdsbestek dus explosief. Naar verwachting zullen de komende jaren nagenoeg alle websites overstappen op HTTPS. En dat maakt de weg voor Google vrij om deze ranking factor nog zwaarder te laten wegen, zegt Dr. Pete Meyers van Moz. De zoekgigant wil namelijk een zo veilig mogelijk web en zal de achterblijvers hierdoor extra willen motiveren voor een overstap.

Een keuze voor HTTPS is voor elk bedrijf dan ook een vanzelfsprekende. Wacht hier liever niet te lang mee, want anders benadeel je je eigen site serieus in de zoekresultaten. Heb je net een nieuwe site maar heeft deze nog geen HTTPS? Geen probleem, want Webton helpt je snel en simpel aan het benodigde SSL-certificaat. Neem direct vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top