Content marketing

Google heeft verschillende methoden om te achterhalen of uw website een meerwaarde vormt voor de bezoeker. De zoekmachinegigant baseert zijn oordeel niet alleen op de kwaliteit en kwantiteit van de externe links naar een website, maar ook op de kwaliteit en relevantie van de inhoud van de website. En om die inhoud te verbeteren, is content marketing onmisbaar.

Content Marketing

Wat is content marketing?

Content marketing is het op regelmatige basis bijwerken van uw website met professioneel geschreven SEO-webteksten, die als doel hebben de website hoger te laten ranken in Google. Hoe vaker er informatie gewijzigd of toegevoegd wordt op uw website, hoe relevanter en actueler deze volgens Google is. Hierdoor zal de positie van de website in de zoekresultaten geleidelijk steeds meer stijgen.

Content marketing is een specialisme waarvoor niet alleen een vlotte pen, maar ook de nodige kennis is vereist over het ranking algoritme van Google. Het schrijven van goed scorende webteksten is daarom niet voor iedereen weggelegd. Veel ondernemers hebben het daarnaast te druk om wekelijks nieuwe teksten te schrijven over hun producten, diensten of nieuwe ontwikkelingen in de branche.

Content marketing strategie

Het is daarom aan te bevelen de content marketing van uw website te laten verzorgen door een ervaren content marketing bureau zoals Webton. Onze professionele tekstschrijver schrijft relevante artikelen die prettig leesbaar zijn voor uw doelgroep én hoog scoren in Google. Hierdoor weet u zeker dat uw website op regelmatige basis geactualiseerd wordt met nieuwe informatie die relevant is voor uw lezerspubliek en die uw website doet stijgen in de zoekresultaten.

Google ziet content als belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van een website. Hoe meer content en hoe beter de kwaliteit hiervan, hoe sneller de website zal stijgen in de zoekresultaten. Content marketing is daarmee een verstandige investering om op duurzame wijze topposities in Google te realiseren.

Voordelen content marketing

Nieuwe content is vrijwel altijd een meerwaarde voor uw website. Het versterkt de binding van de doelgroep met uw bedrijf en zorgt voor langere verblijfstijden op de website. Met elk nieuw artikel neemt u verder afstand van de concurrentie. Op deze manier is het mogelijk om een grote voorsprong op te bouwen met content marketing, maar dan moet er wel tijdig mee begonnen worden.

Content marketing bureau Webton

Een ijzersterke combinatie om hoog in Google te scoren is het toepassen van zowel linkbuilding als content marketing. Beiden hebben een gelijkwaardig aandeel in de notering van een website in de zoekresultaten. Door gelijktijdige inzet van beide methoden zal een website maximale resultaten behalen in de zoekresultaten van Google.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top