Facebook brengt Analytics-app uit voor bedrijven

Facebook heeft alleen al in Nederland miljoenen gebruikers. Voor elk bedrijf is het daarom van belang om op dit sociale kanaal vertegenwoordigd te zijn. Het aanmaken van een bedrijvenpagina is doodeenvoudig, maar hoe meet je vervolgens de prestaties? Facebook brengt hiervoor nu de oplossing met zijn nieuwe Analytics-app voor bedrijven.

Facebook brengt Analytics-app uit voor bedrijven

Waarom een Facebook-bedrijvenpagina?

Vrijwel elk bedrijf beschikt tegenwoordig over een professionele website. Is dat voor jou niet het geval? Dan is het zaak dat je deze zo snel mogelijk door een professionele partij laat maken. Zeker bij een webwinkel die klanttransacties en privacygevoelige informatie afhandelt, is een optimaal tecnhisch functioneren vereist.

Je webshop laten maken door een specialist is dan een logische keuze. Bovendien hoeft dit helemaal niet veel te kosten. De volgende stap is het professionaliseren van je Facebook-pagina. Je kunt bijvoorbeeld meer aandacht besteden aan je content zoals geschreven tekst en foto’s. Toch zijn de resultaten van deze moeite niet altijd direct inzichtelijk.

Een mobiele app voor al je bedrijfspaginastatistieken

Facebook brengt hier verandering in en lanceert een speciale Analytics-applicatie voor bedrijven met een eigen pagina op het platform. De app is zowel beschikbaar voor iOS als Android en helpt jou als ondernemer om de prestaties van je bedrijfspagina op snelle en gemakkelijke wijze te bekijken. En dat bovendien op je mobiele telefoon, zodat je overal toegang hebt tot belangrijke informatie.

In eerste instantie lijkt dit misschien een handigheidje, maar als je met je bedrijf zeer actief bent op Facebook is het veel meer dan dat. De app stelt je namelijk in staat continu belangrijke statistieken bij te houden zoals de paginagroei, de engagement en de conversies. Ook is het mogelijk notificaties in te stellen om automatisch een melding te krijgen bij een belangrijke gebeurtenis.

Wat zijn de mogelijkheden van de Facebook Analytics-app?

De Facebook Analytics-app biedt vooralsnog de volgende mogelijkheden:

  • Bekijk je belangrijkste statistieken in een persoonlijk overzicht
  • Creëer dashboards met de rapporten die je op je desktopcomputer hebt bewaard
  • Bekijk automatisch gegenereerde statistieken die relevant zijn voor jouw bedrijf
  • Ontvang notificatiemeldingen over opvallende ontwikkelingen en cijfers

Om in te loggen op de Facebook Analytics-app gebruik je dezelfde inloggegevens die je reeds voor de desktop-versie van de applicatie gebruikt.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top