Google experimenteert met reacties in zoekresultaten

Al sinds jaar en dag streeft Google naar een zo goed mogelijke ervaring voor gebruikers. Daarbij hoort ook een hoge mate van interactie met diezelfde gebruikers. Misschien is het daarom dat de zoekmachine nu experimenteert met een nieuwe functie die mensen de mogelijkheid biedt om een reactie achter te laten in de zoekresultaten.

Google experimenteert met reacties in zoekresultaten

Live in Google reageren onder sportwedstrijden

Op dit moment bestaat er nog veel onduidelijkheid over het precieze karakter van de nieuwe functie. In een door SEO-specialisten ontdekt helpdocument van Google worden sportwedstrijden als voorbeeld van een mogelijke toepassing genoemd. De gebruiker kan dan reacties toevoegen zolang de wedstrijden live zijn.

De beslissing van Google om deze functionaliteit in te voeren valt wel te verklaren. Live discussietopics over sportwedstrijden zijn op internet erg populair, maar vaak moeten mensen zich ervoor inschrijven op afzonderlijke sportwebsites.

Google biedt gebruikers met de nieuwe functie de mogelijkheid om in de zoekmachine een wedstrijd op te zoeken en vervolgens direct een reactie achter te laten. Wel moeten gebruikers hiervoor zijn ingelogd op een Google-account, maar dat is voor de meeste mensen standaard het geval.

Waarschijnlijke uitrol naar andere contentsoorten

Reageren onder live sportwedstrijden is slechts een van de mogelijke toepassingen van de nieuwe functie in de zoekresultaten. Een officiële hulppagina van Google stelt dat gebruikers kunnen reageren op zaken waar ze naar zoeken in Google. Deze algemene omschrijving suggereert dat de toepassingsmogelijkheden breder zijn dan sportwedstrijden alleen.

Op dit moment is de nieuwe reageerfunctie nog niet live in de zoekresultaten. En als dat gebeurt, vindt de eerste fase van de uitrol zoals gewoonlijk waarschijnlijk plaats in de Verenigde Staten. Belgische gebruikers kunnen hier wel alvast een voorproefje bekijken van de nieuwe functie.

Hoe laat ik een reactie achter in de zoekresultaten?

Met Google weet je het nooit en daarom kan het maar zo zijn dat de functie definitief is ingevoerd op het moment dat jij dit artikel leest. Wil je dan direct een reactie achterlaten in de zoekresultaten? Dit is hoe het werkt:

  • Ga naar Google.be of open de Google-app op je telefoon
  • Voer een zoekopdracht in (bijv.: KV Mechelen vs Anderlecht)
  • Klik in de box van de live wedstrijdomschrijving op ‘Meer’
  • Klik op ‘Reacties’ en daarna op ‘Kijkers’
  • Klik op ‘Reactie toevoegen’
  • Voer je reactie in (dit kan alleen als je bent ingelogd op je Google-account)

Net als op websites en social media platforms is het ook mogelijk om live reacties van anderen te volgen en deze te liken of disliken. Bij Webton houden we deze nieuwe functie in elk geval nauwlettend in de gaten. Als de reageerfunctie ook wordt uitgerold voor andere contentsoorten dan sportwedstrijden alleen, kan dit de huidige functie van de zoekresultaten ingrijpend veranderen.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top