Hoe hou ik bezoekers langer op mijn website?

Bij het bepalen van rankings kijkt Google steeds vaker naar gebruikersstatistieken. Hebben jouw pagina’s bijvoorbeeld een hoge Bounce Rate, een lage Dwell Time en een lage Time On Page? Dan zal je website vroeg of laat zakken in de zoekresultaten. Gelukkig kun je deze statistieken zelf positief beïnvloeden om je rankings te verbeteren. Dat doe je onder meer op de volgende 3 manieren:

Gebruikersstatistieken zoals Bounce Rate steeds belangrijker voor een hoge positie in Google

Gebruik afbeeldingen in je content

Natuurlijk doe jij er alles aan om content te schrijven met een hoge informatiewaarde. Je weet immers dat inhoudelijke relevantie een voorwaarde is om met je site hoog in Google te komen. Naast de inhoud is echter ook de vorm van belang. Lange lappen tekst schrikken mensen af en zorgen voor sneller wegklikken van je pagina’s.

Dit wil je logischerwijs ten koste van alles voorkomen. Het is daarom raadzaam om tekst af te wisselen met afbeeldingen. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van plaatjes leidt tot langere websitebezoeken en daarmee indirect leidt tot betere rankings. Bovendien voegen afbeeldingen ook echt iets toe. Een beeld zegt nog altijd meer dan duizend woorden!

Gebruik video’s in je content

Net zo goed als afbeeldingen werken video’s om variatie aan te brengen in lange stukken tekst. Uit statistieken komt naar voren dat gebruikers maar liefst tweeëneenhalf keer meer tijd doorbrengen op pagina’s met video. De meeste marketeers denken echter dat het creëren van video’s teveel tijd en kosten vergt.

Geldt dit ook voor jou? Dan hebben we goed nieuws. Zelfs met je mobiele telefoon is het namelijk al mogelijk om een professionele video van jezelf te maken. Hierin kun je tips of instructies geven die je geschreven content aanvullen en versterken. Twijfel daarom niet langer en maak gebruik van dit krachtige medium om je rankings in Google te verbeteren.

Gebruik tips en opsommingen in je content

Het aanvullen van je geschreven content met afbeeldingen en video’s is een mooi streven. Maar ook binnen je geschreven content kun je aanpassingen doen om de gebruikersstatistieken op je site te verbeteren. Pas bijvoorbeeld meer witruimtes toe om lange lappen tekst te onderbreken en creëer pakkende headings die de lezer prikkelen om verder te lezen.

Cruciaal is ook om de belangrijkste tips en instructies in je content extra te benadrukken. Dit motiveert gebruikers om nog langer op de pagina te blijven. Maak je belangrijkste tips bijvoorbeeld vet op en gebruik regelmatig opsommingen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: je creëert meer witruimte op je pagina’s en maakt informatie makkelijker te verwerken voor de lezer.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top