Instagram verhoogt videolengte naar 60 seconden

Het is inmiddels alweer een aantal weken geleden dat Instagram een belangrijke mededeling deed: het sociale netwerk verhoogt de lengte van video’s van 15 naar liefst 60 seconden. Nu de veranderingen zijn geïmplementeerd, is het tijd om de balans op te maken. In dit artikel leggen we uit hoe jij als marketeer je voordeel kunt doen met de nieuwe videolengte.

Langere video’s bieden meer mogelijkheden

Voor veel mensen kwam de wijziging vanuit Instagram als een donderslag bij heldere hemel. Het platform stond sinds jaar en dag niet alleen bekend om de vele foto’s, maar ook om de korte video’s die er gepubliceerd worden. Weinig marketeers hadden dan ook verwacht dat Instagram aan deze succesvolle videolengte zou tornen.

Toch was er ook een groep mensen die al langere tijd riep om een hogere videolengte. Langere video’s bieden immers de mogelijkheid tot content met meer diepgang. Instagram heeft het verzoek van deze mensen nu ingewilligd en stelt dat de hogere videolengte van 60 seconden “meer plezier, flexibiliteit en creatieve manieren biedt om video’s op Instagram te bekijken en te creëren.”

Instagram verhoogt videolengte

Instagram verhoogt videolengte

Nieuwe kansen voor bedrijven

Hoewel de wijzigingen ongetwijfeld positieve gevolgen hebben voor Instagram liefhebbers die veelvuldig video’s bekijken, kunnen ook bedrijven en merken profiteren van diverse voordelen. Alleen al in het afgelopen half jaar is de totale kijktijd van video’s op Instagram gestegen met maar liefst 40%.

De langere video’s die nu worden geplaatst, zullen deze kijktijd alleen maar verder doen stijgen. Volgens Instagram zijn het namelijk met name de langere en inhoudelijk sterke video’s die populair zijn op het platform. Nu er meer van deze video’s zullen komen, beantwoordt Instagram aan een grote behoefte van haar bestaande gebruikers.

Dit biedt een breed scala aan nieuwe kansen voor merken en bedrijven. Langere video’s betekent immers meer tijd om verhalen te vertellen, meer tijd om producten of diensten te demonstreren en meer mogelijkheden om live verslag te doen van relevante zaken zoals belangrijke beurzen of evenementen.

Wat betekent een hogere videolengte voor marketeers?

Maar voor marketeers betekenen video’s van 60 seconden bovenal advertenties van 60 seconden. Het is veel eenvoudiger een pakkend verhaal te communiceren in 60 seconden dan in een kort tijdsbestek als 15 seconden. Hoewel Instagram nog niet officieel heeft aangekondigd dat Instagram-advertenties van 60 seconden binnenkort mogelijk zijn, ligt het wel in de lijn der verwachting.

Wat je huidige videomarketing strategie ook is: met de mogelijkheid op langere video’s op Instagram zul je de bestaande strategie zo snel mogelijk moeten herzien. Zullen video’s van 60 seconden leiden tot een betere conversie? Misschien blijkt 40 seconden in dit opzicht wel de ideale videolengte. Na de wijziging van Instagram breekt hoe dan ook een interessante periode aan op het gebied van videomarketing.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top