Native Facebook-video’s scoren uitstekend

Veel webwinkels zijn tegenwoordig aanwezig op social media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Naast de organische resultaten van Google, zijn dit belangrijke kanalen om in contact te komen met de doelgroep. Goede content is dan wel essentieel om de gestelde marketingdoelen te realiseren. Ook de vorm waarin deze content wordt gegoten, maakt per platform een groot verschil.

Facebook native video's scoren uitstekend

Video’s zeer populair op Facebook

Content is er in vele soorten en maten. Denk aan tekst, afbeeldingen, video’s, infographics, webinars, podcasts en nog vele andere varianten. Op elk sociaal medium zijn bepaalde contentsoorten populair. Zo komt uit een recent onderzoek naar voren dat video’s op Facebook bijzonder hoog scoren op het gebied van engagement.

Dat geldt met name voor video’s die native naar het platform zijn geüpload. Uit analyse van meer dan 187.000 pagina’s en 7,5 miljoen berichten blijkt meer dan 92% van de video’s op Facebook native te zijn. Daarnaast verschijnt er steeds meer videomateriaal op dit medium, want bijna de helft van alle geanalyseerde pagina’s heeft in het afgelopen half jaar minimaal één of meer video’s toegevoegd aan de tijdlijn.

Meer engagement dan op YouTube

Daar waar webshops door online marketeers in het verleden vooral werd aangeraden videocontent te maken voor het populaire videoplatform YouTube, is deze tendens langzaam aan het verschuiven. Het laten ontwikkelen van een professionele webshop en het plaatsen van wat video’s op YouTube blijkt op lange termijn namelijk niet te resulteren in een optimale klantenbinding.

Een platform als Facebook leent zich veel beter dan YouTube om een band op te bouwen met de doelgroep. Uit het bovengenoemde onderzoek komt bovendien naar voren dat YouTube-video’s die op Facebook worden gedeeld in minder engagement resulteren dan de videocontent die native naar het platform wordt geüpload.

Videomarketing voor webshops

Native Facebook-video’s hebben gemiddeld 168% meer interactie met de doelgroep dan YouTube-video’s en dat is voor veel eigenaars van webwinkels aanleiding om alleen nog native videocontent te creëren. Hoe meer reacties er onder een video komen en hoe vaker het bericht wordt gedeeld, hoe hoger de uiteindelijke exposure is.

Ook in dat opzicht winnen native video’s op Facebook het ruimschoots van de concurrentie, want met gemiddeld 8 keer zoveel reacties en 477% meer shares scoren ze simpelweg veel beter dan video’s van YouTube of Vimeo. De conclusie ligt dan ook voor de hand: heb jij een webshop gemaakt en wil je deze via videocontent promoten? Dan mag je Facebook als kanaal zeker niet onbenut laten.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top