Nieuwe functies in WordPress 4.7

Een WordPress site maken is nog altijd een aantrekkelijke optie voor bedrijven die met een representatieve website hoog in Google willen scoren. Een van de grootste voordelen van WordPress is het open source karakter, waardoor het platform regelmatig wordt geactualiseerd en altijd aan de laatste eisen van de zoekmachine voldoet.

WordPress 4.7

Op de valreep van het nieuwe jaar is er weer een nieuwe versie uitgekomen die gebruikers interessante nieuwe functionaliteiten biedt. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van WordPress 4.7:

Snelle aanpassingen in placeholder content

De wijze waarop je het uiterlijk van je website kunt veranderen is flink onder handen genomen. Tijdens het aanpassingsproces zie je tijdelijke placeholder content, die je naar gelieven kunt aanpassen totdat de invulling volledig naar je zin is. Al deze tijd worden er geen live aanpassingen aan de website gemaakt, zodat deze voor bezoekers altijd goed wordt weergegeven.

Ook het aanpassen van verschillende websitesecties is makkelijker geworden. Sommige opties zijn nu, behalve via het menu, ook direct toegankelijk via speciale blauwe icoontjes die in de placeholder content worden weergegeven. Wil je bijvoorbeeld de slidertekst aanpassen? Dan klik je op het blauwe icoon naast de tekst en hoef je niet meer eindeloos in het menu te zoeken.

WordPress site nu nog dynamischer

De afbeelding die vaak bovenaan een website wordt weergegeven staat ook wel bekend als de zogenaamde header image. In de nieuwe versie van het Content Management System is het mogelijk dit plaatje te vervangen door een video. Hierdoor ontstaat een website met een modernere en interactievere uitstraling die meer dynamische elementen bevat.

Bij het maken van een nieuwe site heb je de structuur soms eerder in je hoofd dan dat je de content geschreven hebt. In WordPress 4.7 kun je daarom, al tijdens het creëren van menu’s, direct de bijbehorende pagina’s aanmaken. Deze worden automatisch opgeslagen zodat je ze op een later tijdstip verder kunt bewerken.

Realtime preview tijdbesparend

Wie een WordPress website heeft laten maken maar soms zelf wat stijlaanpassingen wil doorvoeren, ontkomt niet aan het toevoegen van custom CSS code. Daar waar je vroeger na het toevoegen van elk regeltje code de pagina opnieuw moest verversen, kun je de veranderingen vanaf nu realtime in een preview bekijken. Tijdbesparend!

Andere handige nieuwigheden zijn onder meer de mediaweergave van PDF-bestanden en het toevoegen van nieuwe talen aan de administratiesectie. In toekomstige blogberichten leggen we uit hoe je het maximale haalt uit de nieuwe functionaliteiten van WordPress 4.7.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top