Nieuwe versie van WordPress nu beschikbaar

Wil jij als ondernemer een WordPress website laten maken door een webdesign bureau of ga je juist zelf een WordPress site maken? Welke keuze je ook maakt, met de nieuwste versie van WordPress beschik je over de belangrijkste basisvoorwaarden om jouw bedrijfswebsite tot een succes te maken. WordPress 4.6 is namelijk onlangs gelanceerd en komt met diverse waardevolle innovaties.

Hoewel veel webmasters al enige tijd reikhalzend uitkijken naar de nieuwe versie, heeft iedereen wel even geduld moeten betrachten. Aan de uitrol van WordPress 4.6 gingen maar liefst 4 rondes betatesting vooraf om ervoor te zorgen dat het Content Management System (CMS) volledig bugvrij en soepel functioneert.

WordPress 4.6: nieuwe update van het CMS

WordPress 4.6: nieuwe update van het CMS

Nooit meer niet-werkende links en niet-opgeslagen content

Inmiddels is het dan eindelijk zover en is de langverwachte nieuwe versie eindelijk definitief geïntroduceerd. De eerste toevoeging die opvalt is de zogenaamde Broken Link Checker, een functionaliteit die je als webmaster automatisch attendeert op niet-werkende links in de content die je aan het bewerken bent. Een kapotte link wordt op een vergelijkbare wijze weergegeven als een typfout, zodat je nog vóór publicatie van de tekst de mogelijkheid hebt om de fout te corrigeren.

Minstens net zo handig als de Broken Link Checker is de nieuwe Content Recovery functionaliteit, die je content continu opslaat terwijl je deze in de WordPress editor aan het typen bent. Voorbij zijn de tijden dat je jouw teksten telkens weer handmatig moest opslaan in de vrees voor een plotselinge vastloper van je computer. Voortaan wordt al je content automatisch bewaard zonder dat jij er omkijken naar hebt.

Meer gebruiksgemak door sneller inladen en updaten

Niet alleen het WordPress CMS zelf krijgt regelmatig een nieuwe versie, ook voor de door jou geïnstalleerde plugins en thema’s wordt geregeld een update uitgebracht. Dit updaten verloopt vanaf nu een stuk eenvoudiger. Je hoeft namelijk niet meer diverse pagina’s door te klikken om een update door te voeren, maar kan alles updaten vanaf één en dezelfde pagina. Wel zo makkelijk!

Het gebruiksgemak wordt echter ook op andere manieren vergroot, want het befaamde WordPress dashboard zal in het vervolg een stuk sneller inladen. Dit komt onder meer doordat de nieuwe versie van het CMS alleen gebruik maakt van lettertypes die reeds op jouw device staan, zodat de pagina’s in het administratiegedeelte sneller worden ingeladen. Dit maakt snel heen en weer klikken tussen verschillende secties een fluitje van een cent.

Meer weten over WordPress websites?

Uiteraard zijn er naast de bovengenoemde toevoegingen nog diverse andere updates en stabiliteitsverbeteringen in het CMS doorgevoerd. Wil jij meer weten over WordPress of over de kosten die een website bouwen met WordPress met zich meebrengt? Blijf dan op de hoogte van de laatste nieuwtjes door onze blog nauwlettend te volgen.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top