Nieuwe versie WordPress uitgebracht

Al eerder schreven wij hoe WordPress het beste CMS voor een KMO is. Een van de redenen hiervoor is het open source karakter van dit Content Management System, waardoor het regelmatig wordt geactualiseerd met waardevolle updates. Onlangs is er met versie 4.5 weer een nieuwe WordPress versie uitgebracht, die diverse belangrijke verbeteringen belooft.

Nieuwe WordPress versie brengt diverse verbeteringen

De nieuwe versie heeft weinig gevolgen voor mensen die een geheel nieuwe website willen bouwen. Een WordPress site maken is reeds bijzonder eenvoudig. Wanneer je deze klus echter niet zelf voor je rekening wilt nemen, kun je simpelweg een professionele partij je website laten bouwen of je WordPress website laten maken. Maar welke gevolgen heeft de update dan wél?

Het antwoord is simpel: WordPress versie 4.5 is speciaal ontwikkeld met het oog op de toenemende content marketing behoeften bij bedrijven. In een poging om het proces van contentcreatie zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben de ontwikkelaars diverse verbeteringen in de editing opties van het CMS aangebracht.

Nieuwe versie WordPress maakt content bewerken makkelijker

Nieuwe versie WordPress maakt content bewerken makkelijker

Hieronder bespreken we de belangrijkste verbeteringen in de nieuwste versie van het CMS:

In-line linking

De nieuwe in-line linking functionaliteit maakt het mogelijk om sneller zowel interne als externe links aan te brengen in je content. Je hoeft hiervoor niet langer gebruik te maken van de speciale editing interface, maar kunt direct een link toevoegen door de gewenste anchor text in je content te selecteren.

Formatting shortcuts

De formatting shortcuts voor het toevoegen van zaken zoals lijsten en koppen zijn uitgebreid met aanvullende opties. Hierdoor kun je makkelijker en sneller nieuwe items toevoegen aan je content.
Een van de nieuwe opties is volgens WordPress de toevoeging van horizontale lijnen, die door content marketeers vaak gebruikt worden om verschillende tekstgedeelten overduidelijk van elkaar te scheiden. Zie als voorbeeld de horizontale lijn hieronder:


Live responsive previews

Steeds meer mensen bezoeken websites vanaf mobiele apparaten en daarom laat Google mobielvriendelijkheid steeds zwaarder wegen. Tijdens het bewerken van je WordPress site kun je vanaf nu daarom live bekijken hoe je website er op uiteenlopende apparaten uitziet: van tablets tot laptops en van desktop computers tot mobiele telefoons.

Custom logo’s

De eigen thema’s van WordPress ondersteunen nu ook het op snelle wijze toevoegen van logo’s. Zo hoef je niet over enige HTML-kennis te beschikken om je eigen bedrijfslogo’s in het webdesign te verwerken en wordt het maken van je WordPress site hiermee weer een stukje gemakkelijker.

De nieuwe WordPress versie staat inmiddels online en kan gratis worden gedownload. Ook kun je vanaf het dashboard in je WordPress site direct updaten naar de nieuwe versie. Meer informatie over alle veranderingen die in WordPress 4.5 zijn doorgevoerd lees je hier.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top