Responsive webdesign

Steeds meer mensen bezoeken websites via een mobiel apparaat. Uit onderzoek blijkt dat inmiddels meer dan de helft van het webverkeer afkomstig is van mobiele apparatuur. Responsive webdesign is hierdoor simpelweg onmisbaar geworden voor elke moderne website.

Veel websites zijn ontworpen voor grotere schermformaten en worden hierdoor niet goed weergegeven op de kleinere schermen van populaire mobiele apparaten zoals netbooks, tablets en mobiele telefoons. Het gevolg? Bezoekers verlaten een website die niet goed leesbaar is, waardoor een website tot wel meer dan de helft van zijn bezoekersverkeer kan verliezen.

De oplossing is responsive webdesign, een ontwikkeltechniek waarbij een website op élk apparaat goed wordt weergegeven, ongeacht de grootte van het scherm. Zo weet u zeker dat u geen bezoekers of potentiële klanten verliest omdat uw website er niet goed uitziet op het gebruikte apparaat.

Voordelen responsive webdesign

Responsive webdesign biedt talloze voordelen. Zo is er geen aparte website voor mobiele apparaten meer nodig, wat veel tijd en geld bespaart voor de ontwikkeling van een aparte mobiele website. Bovendien is er hierdoor sprake van één broncode in plaats van verschillende versies zoals bij een aparte desktop- en mobiele versie van een website het geval is. Door het gebruik van een enkele schone broncode scoort een responsive website aanmerkelijk hoger in Google.

Responsive webdesign maakt gebruik van automatische beeldscherm resolutie detectie, waardoor de afmetingen van de website automatisch worden aangepast aan de schermgrootte van het gebruikte mobiele apparaat. Hierdoor wordt de website in werkelijk alle gevallen optimaal weergegeven. Dit in tegenstelling tot andere detectiemethoden, die niet de resolutie, maar het gebruikte apparaat detecteren. Omdat lijsten van apparatuur echter vaak onvolledig zijn en er dagelijks nieuwe mobiele apparaten verschijnen, werken deze technieken vaak niet of niet voldoende.

Prettige leesbaarheid en langere verblijfsduur

Veel websites zijn door het zeer kleine lettertype nauwelijks leesbaar op het kleine scherm van een mobiel apparaat. Bij responsive webdesign behoort in- en uitzoomen definitief tot het verleden. Doordat de grootte van de website automatisch wordt geschaald naar het schermformaat van het gebruikte apparaat, is tekst altijd prettig leesbaar.

Dit wordt nog eens versterkt doordat op een responsive website de alinea’s kort zijn, wat de leesbaarheid van online teksten ten goede komt. Zo blijft er bijvoorbeeld ruimte over om bijpassende afbeeldingen bij de tekst te plaatsen, wat de uitstraling van de website verhoogt en ervoor zorgt dat bezoekers langer doorlezen. Een responsive website zorgt hierdoor voor een langere verblijfsduur van bezoekers.

Responsive webdesign bureau Webton

Tegenwoordig heeft eigenlijk élk bedrijf een responsive website nodig. Al meer dan de helft van het webverkeer is afkomstig van mobiele apparaten en in het dagelijks leven van mensen spelen steeds meer mobiele apparaten een centrale rol. Welk bedrijf wil er nu de helft van zijn bezoekersverkeer mislopen?

Responsive webdesign is daarom een techniek die zichzelf al snel terugverdient. Webton heeft langjarige ervaring met het ontwerpen van responsive websites en hanteert aantrekkelijke tarieven voor responsive webdesign. Bekijk hier een aantal responsive websites die wij voor onze tevreden klanten hebben ontworpen:

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top