Tegelijktijdig werken aan blogbericht in WordPress

WordPress is zonder twijfel het populairste Content Management Systeem (CMS) van dit moment. Het wordt door meer dan de helft van alle websites wereldwijd gebruikt. Redenen hiervoor zijn onder meer grote voordelen zoals de lage kosten, gebruiksvriendelijkheid, mobielvriendelijkheid en geschiktheid voor SEO. Ook de vele functionaliteiten in de vorm van plugins dragen bij aan de populariteit.

Er was echter één functionaliteit die nog niet beschikbaar was in het CMS: het tegelijkertijd werken aan één blogbericht door meerdere personen. Dit kon in de praktijk wel, maar werkte bijzonder omslachtig. De ene gebruiker moest namelijk zijn bewerkingen opslaan en vervolgens het document verlaten, voordat de andere gebruiker kon starten met bewerken.

Nieuwe Google Docs add-on voor WordPress

Daar komt verandering in nu er een nieuwe add-on voor Google Docs is uitgebracht. Hiermee kunnen meerdere personen tegelijkertijd een document bewerken en dit vervolgens direct opslaan als een blogbericht in WordPress. Hiermee gaat de vurige wens van talloze bloggers en content marketeers in vervulling.

Google Docs add-on voor WordPress

Er zijn immers tal van situaties denkbaar waarin mensen tegelijkertijd aan een WordPress document willen werken. De sterke opkomst van long content maakt het schrijfproces met meerdere personen een stuk gemakkelijker. En de steeds voller wordende content kalender van bedrijven vraagt in toenemende mate om een samenwerking tussen verschillende auteurs.

Opmaak van tekst en afbeeldingen behouden

In de praktijk blijkt de nieuwe Google Docs add-on zeer prettig te werken. Na het opslaan van een document wordt het direct doorgestuurd naar de bijbehorende WordPress website, waarbij de opmaak van tekst en afbeeldingen behouden blijft. Dit was traditioneel juist een pijnpunt van Google Docs, waarbij gebruikers de hele opmaak in WordPress opnieuw moesten verzorgen.

Zo installeer je Google Docs voor WordPress

De installatie van Google Docs voor WordPress is ook nog eens bijzonder eenvoudig. Installeer de add-on vanuit de Google Web Store en geef het programma toestemming om namens jou berichten te plaatsen op je website. Voeg je site toe via het menu aan de linkerkant.

Heb je je eerste blogartikel in Google Docs geschreven? Ga dan naar hetzelfde menu en sla het concept op. Ga vervolgens naar je WordPress site om het bericht ook daadwerkelijk te publiceren.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top