Waarom WordPress goed is voor je SEO (4 redenen)

Wil jij misschien een WordPress website laten maken? Dan weet je in elk geval zeker dat je hiermee hoog in Google kunt komen. WordPress staat namelijk algemeen bekend als het beste CMS voor SEO en al helemaal voor de kleine of middelgrote onderneming (KMO). Hieronder geven we 4 redenen waarom je de zoekresultaten van elke zoekmachine kunt domineren met een WordPress-site:

Waarom WordPress goed is voor je SEO (4 redenen)

Veel WordPress-thema’s zijn SEO-geoptimaliseerd

Het uiterlijk van je WordPress-site kun je beïnvloeden met een thema. Dit is een verzameling van kant-en-klare stijlelementen, waarmee jij je website met één druk op de knop in een compleet nieuw jasje steekt.

Niet alleen is dit handig, mooi en tijdbesparend, maar ook zijn er talloze SEO-vriendelijke WordPress thema’s beschikbaar die je site automatisch inrichten op een goede vindbaarheid. Met het juiste thema vergroot je jouw kansen op een hoge ranking in Google dan ook behoorlijk.

Veel WordPress-plugins zijn goed voor je SEO

Net als thema’s, zijn er voor WordPress-websites ook veel plugins beschikbaar. Een goed voorbeeld is Yoast, een speciale SEO-plugin die jou op verschillende manieren helpt om met je site beter vindbaar te worden in de zoekmachine.

Maar ook andere WordPress-plugins hebben indirect een positieve invloed op je SEO. Zo zijn er plugins die je laadtijden verkorten (goed voor je positie in Google) en plugins die het toevoegen van alt tekst aan afbeeldingen makkelijker maken (ook goed voor je rankings!).

Veel WordPress URL’s zijn SEO-vriendelijk

Het websiteadres (de URL) van je webpagina’s heeft invloed op de vindbaarheid ervan in Google. De URL geeft Google informatie over de inhoud van de pagina en daarom ranken URL’s met zoekwoorden vaak hoger in de zoekresultaten.

WordPress maakt het een fluitje van een cent om je pagina’s deze zogenaamde permalinks te geven. Vaak gebeurt dit automatisch op basis van de titel van je pagina, maar je kunt de URL ook zelf in een handomdraai bewerken.

Veel WordPress-websites zijn gebruiksvriendelijk

Als WordPress-sites één ding gemeen hebben, dan is het wel gebruiksvriendelijkheid. Het systeem van thema’s, plugins en achterliggende techniek zorgt voor professioneel uitziende websites die makkelijk navigeren en snel inladen.

En laat gebruiksvriendelijkheid nu net een zéér belangrijke ranking factor voor Google zijn. Door de goede gebruikerservaring is de gemiddelde Bounce Rate op WordPress-websites lager en de Time on Site (ToS) juist hoger. Dit beloont de zoekmachine met een hogere positie.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top