Linkbuilding

linkbuilding scanDe SEO specialisten liggen op 1 lijn: zoekmachine optimalisatie bestaat voor 50% uit het optimaliseren van de titels op een website site, een perfecte structuur van uw website, et cetera. Google beoordeelt een website niet alleen op de inhoud, maar ook op aspecten als reputatie en betrouwbaarheid. Deze factoren (de andere 50%) kunnen afgemeten worden aan de hoeveelheid externe links (backlinks) naar de website en worden uitgedrukt in de zogenaamde PageRank (PR).  Het verzamelen van backlinks (linkbuilding) is dan ook onmisbaar om de toestroom van bezoekers naar uw website te verhogen.

Wat is linkbuilding?

Hoe vaker andere websites een link plaatsen naar uw website, hoe meer autoriteit deze in de ogen van Google heeft. Zeker wanneer de websites met backlinks naar uw site over veel autoriteit beschikken, ziet Google uw site als autoriteit in de betreffende branche. Het gevolg? De PageRank van de website stijgt in rap tempo, evenals de noteringen in de zoekresultaten.

Linkbuilden is een vak apart

Om een website te laten stijgen in de zoekresultaten, is het daarom aan te bevelen zoveel mogelijk backlinks te verzamelen. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. In een poging om zoveel mogelijk backlinks te verzamelen, maken veel bedrijven echter de fout om op allerlei willekeurige sites externe links naar hun website te plaatsen.

Dit is natuurlijk niet zoals Google het bedoeld heeft. De zoekmachinegigant beloont een linkprofiel dat organische groei vertoont, maar dat niet kunstmatig wordt uitgebreid door de eigenaar van de website. In het laatste geval zegt een gegroeid linkprofiel immers niets over de daadwerkelijke reputatie en betrouwbaarheid van de website.

Beste linkbuilding strategie

Google heeft daarom verschillende manieren bedacht om de kwaliteit van de zoekresultaten te waarborgen. Een linkprofiel mag niet te snel groeien (maximaal 5 nieuwe links per dag) en moet divers van karakter zijn. Voor de beste resultaten moeten backlinks daarnaast afkomstig zijn van bekende websites met een hoge PageRank.

Google bedient zich van talloze methoden om foutieve linkbuilding strategieën te detecteren. Wanneer een website wordt betrapt, kan dit desastreuze gevolgen hebben. Vaak keldert de website in de zoekresultaten of wordt deze zelfs helemaal verwijderd, waardoor het bezoekersverkeer naar de website ineens stilvalt.

Kies het juiste linkbuilding bureau

Om bovenstaand scenario te voorkomen, is het van cruciaal belang linkbuilding te laten verzorgen door een ervaren linkbuilding bureau met de nodige kennis en expertise. Webton maakt alleen gebruik van eerlijke en beproefde linkbuilding technieken, waardoor u verzekerd bent van de Google’s goedkeuring en beschikt over een duurzame methode om tot in de lengte van jaren meer bezoekersverkeer naar uw website te genereren.

Waarom kiezen voor linkbuilding van Webton?

Webton heeft reeds voor talloze bedrijven succesvolle linkbuilding campagnes gerealiseerd. Veel van onze klanten hebben hierdoor top-5 posities in Google behaald en profiteren nog dagelijks van meer contacten en klanten.

Wij hanteren zeer voordelige tarieven die zichzelf door uw hogere posities in Google op termijn terugverdienen. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek lichten wij graag toe wat voor uw website de beste strategie is. Bekijk tevens eens onze Nederlandse website voor enkele voorbeelden en tevreden klanten.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top