Webshop design

Heb jij een webwinkel maar valt de conversie van je bezoekers naar klanten tegen? Dan is de kans aanwezig dat je webshop design er iets mee te maken heeft. Het ontwerp van een website speelt tegenwoordig namelijk een belangrijke rol in het succes ervan: zowel in de zoekresultaten van Google als bij bezoekers die een aankoop willen verrichten.

Snelheid en gebruiksvriendelijkheid zijn twee belangrijke criteria voor een succesvol webwinkel design. Een ontwerp dat veel tijd nodig heeft om in te laden, zal minder hoog gewaardeerd worden door zoekmachines en bezoekers. En een design dat bezoekers niet binnen enkele muisklikken naar een gewenst product leidt, zal serieus ten koste gaan van de conversie van je shop.

Webshop design

Webshop design

Een professioneel webshop ontwerp maken

Een professioneel webshop design maken is daarom méér dan het uitzoeken van een template en de website vullen met producten en bijbehorende content. De websites met het beste rendement zijn ontworpen op basis van de gebruikersintentie van de doelgroep en passen het volledige uiterlijk en navigatietraject van de online winkel hierop aan.

Een jonge doelgroep in de entertainmentsector vereist bijvoorbeeld een ander webshop design dan een oudere doelgroep in een technische branche. Waak daarom voor goedkope webdesign bureaus die een complete webshop aanbieden tegen stuntprijzen. De kans is groot dat het een generiek ontwerp betreft dat je door lage conversiecijfers uiteindelijk meer geld kost dan dat het je bespaart.

Mobiel webwinkel design absolute noodzaak

Hoe geslaagd het design van je shop ook is: als het slechts op enkele apparaten goed wordt weergegeven, zal het merendeel van je bezoekers een suboptimale gebruikerservaring beleven. Inmiddels is meer dan de helft van het online bezoekersverkeer afkomstig van mobiele devices zoals tablets, phablets en smartphones.

Een website die niet goed schaalt op de kleine schermen van deze devices, zal snel worden weggeklikt door mobiele bezoekers. Hierdoor kun je tot meer dan de helft van je bezoekersverkeer mislopen. Een responsive webdesign zorgt voor een webshop die op elk apparaat optimaal wordt weergegeven en is dan ook een absolute vereiste voor de beste bedrijfsresultaten.

Ervaren webshop ontwerpers voor de beste resultaten

Het zijn nogal wat eisen die tegenwoordig aan een webwinkel worden gesteld. De website moet snel, gebruiksvriendelijk en mobielvriendelijk zijn en moet de bezoeker bij voorkeur verleiden tot een aankoop. En ook niet onbelangrijk: belangrijke gebruikersgegevens en betalingsverkeer moeten via een versleutelde verbinding plaatsvinden.

Een gespecialiseerd internetbureau zoals Webton heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van webshops in uiteenlopende sectoren. Wij hebben voor een diversiteit aan klanten een aansprekend webshop design ontwikkeld en helpen jou graag ook een eigen webwinkel te beginnen. Bel ons op +32 38080242 voor een vrijblijvend advies op maat.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top