Webshop starten

Steeds meer ondernemers in België willen een online een eigen webshop starten. En zo’n gek idee is dat niet. Webshops raken in toenemende mate populair bij de Belgische consument, terwijl er in de markt nog voldoende ruimte is voor nieuwe spelers. Voor een slimme ondernemer is een eigen webwinkel dus de ultieme kans om een succesvol bedrijf op te bouwen.

Een webshop starten doe je echter niet zomaar. Als online ondernemer moet je bij voorkeur een veelzijdige duizendpoot zijn. Van webdesign tot boekhouding en van klantcontact tot orderbeheer: het zijn allemaal zaken waar je dagelijks mee te maken krijgt. Het uitbesteden van een of meerdere van deze disciplines aan een professionele partij is dan ook een verstandig idee.

Webshop starten

Webshop starten

Eigen webshop starten: welk product kies ik?

Voordat je begint met het verdelen van taken, is het echter van belang te focussen op je core business. Wat is het product dat je wilt gaan verkopen en wat is de doelgroep waarop jouw website zich richt? Een webshop starten begint met het maken van een goed ondernemingsplan. Doe gedegen vooronderzoek en formuleer duidelijke doelen.

Aan webshops die succesvol zijn, ligt vaak een duidelijke visie ten grondslag. Succesvolle ondernemers kennen de markt en hun doelgroep als geen ander. Hoe beter je het online landschap kent waarin je actief bent, hoe beter jij de bezoeker van je site op maat kunt bedienen. En dit leidt vervolgens weer tot hogere verkoopcijfers en tevreden klanten.

Tips voor het starten van je eigen online winkel

Een van de belangrijkste voorwaarden om succes te boeken met je website, is een goede vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Wanneer mensen online zoeken naar de naam van producten die jij verkoopt, is het de bedoeling dat jouw webshop hoog in de zoekresultaten verschijnt.

Zo krijg je dagelijks een grote hoeveelheid bezoekers op je website, die ook nog eens aankoopbereid zijn. Dit soort bezoekersverkeer is voor je bedrijf natuurlijk goud waard. Een goede vindbaarheid in zoekmachines is echter niet vanzelfsprekend. Dit is waar zoekmachine marketing, ook wel bekend als Search Engine Optimization (SEO), voor nodig is.

Laat een webshop bouwen voor de beste resultaten

Goede SEO zorgt ervoor dat jouw website online uitstekend wordt gevonden in zoekmachines. Gecombineerd met een professioneel webshop ontwerp resulteert dit in een maximale toestroom van bezoekers en een optimale conversie naar klanten. Het is daarom verstandig je website te laten bouwen door een expert, zodat jij je zelf kunt richten op de bedrijfsmatige kant van je winkel.

Webton is dé specialist in zowel webdesign als SEO en kan jou een kant-en-klare webshop leveren waarmee je direct kunt starten. Al onze webwinkels zijn uitstekend vindbaar in Google en worden hoog beoordeeld door klanten. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op via info@webton.be.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top