Website bouwen kosten

Een website laten bouwen bij Webton kan al tegen zeer lage kosten. Onze webdesigners zijn ervaren specialisten die uitermate efficiënt werken. De prijzen van Webton variëren hierdoor van slechts 1.500 euro voor een relatief eenvoudige website op maat tot 10.000 euro voor grootschalige en complexe sites met geavanceerde functionaliteiten. Is haast geboden? Al binnen 14 dagen na goedkeuring van de offerte laten wij u de eerste opzet van uw nieuwe website zien.

Uw prijs*
1200,-

* Indicatief

Website laten bouwen: voordelige prijs en lage kosten

De websitebouwers van Webton beschikken over veel expertise en bouwen uw website tegen een zeer concurrerende prijs. Nog niet overtuigd? Vraag dan simpelweg een offerte op maat aan en vergelijk onze prijs met andere aanbieders in de webdesignbranche. U zult onvermijdelijk tot de conclusie komen dat Webton u tegen een zeer aantrekkelijke prijs verzekert van een complete website op maat. Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten!

Het maken van een nieuwe website: een richtprijs

Niet alleen het vergelijken van onze offerte met de prijzen van andere webdesignbureaus levert u veel informatie op, ook het vergelijken van de uurtarieven van webdesigners is veelzeggend. De websitebouwers van Webton werken namelijk tegen een uurtarief van 65 euro per uur (ex. BTW), daar waar veel concurrenten uurtarieven van maar liefst 100 euro per uur hanteren! Op basis van ons lage uurtarief maken wij transparante offertes waarin alle kosten voor de website helder en overzichtelijk worden weergegeven.

Vraagt u zich nog altijd af: “Wat is de prijs van een nieuwe website?”. Na het lezen van bovenstaand verhaal zult u begrijpen dat het antwoord op deze vraag nooit hetzelfde is. Elke website vereist andere werkzaamheden en functionaliteiten, waardoor de totaalprijs op basis van het uurtarief iedere keer anders zal uitvallen. Wilt u weten hoeveel uw nieuwe website kost wanneer u deze laat maken bij Webton, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een realistische indicatie.

Onlangs opgeleverd:

Website maken? Minimale kosten bij Webton

De minimale prijs voor het ontwerpen van een website is bij Webton 950 euro. Daarnaast zijn we standaard een aantal uren bezig om uw nieuwe website in WordPress (het meest populaire CMS) te plaatsen, waardoor de totaalprijs voor het maken van een complete site 1.500 euro is.

Ondanks de uitgebreide kennis en expertise van onze specialisten zijn wij in staat zeer lage prijzen te hanteren. Ons professionele team verzekert u van de hoogste kwaliteit en een uitstekende dienstverlening.

 • Onze ervaren professionals zijn gespecialiseerd in webdesign
 • Een goede vindbaarheid van uw website in Google is voor ons een prioriteit
 • Een professionele website laten maken tegen lage prijzen
 • Op een slimme en voordelige manier een website laten bouwen
 • Heldere en duidelijke offerte voorkomt onaangename verrassingen

Een professionele website maken of website bouwen kost altijd geld. Webton is door een slimme optimalisatie van werkprocessen in staat de prijs voor een website erg laag te houden. Hierdoor is er een goede balans tussen hoge kwaliteit en een laag tarief.

Dit is de kracht van Webton, want elk bedrijf wil een representatieve website voor een lage prijs. In de zoektocht naar lage tarieven maken veel ondernemers echter hogere kosten dan verwacht. Misleid door een opvallend goedkope aanbieding gaan zij in zee met schimmige webdesignbureaus. Een veelgemaakte fout, waardoor deze bedrijven achteraf worden geconfronteerd met onverwachte extra kosten en blijven zitten met een kwalitatief inferieure website die niet aan de verwachtingen voldoet.

 • Webton garandeert u de laagste prijs in Nederland
 • Uitstekende service: altijd bereikbaar voor vragen
 • Webdesign is reflectie van de unieke huisstijl van uw organisatie
 • Dagelijks worden er voor de zekerheid back-ups gemaakt van uw website
 • Responsive webdesign zorgt voor goede weergave website op mobiele apparaten
 • Homepage website wordt door Webton in nauw overleg met u ingevuld
 • Bovenkant website bevat indien gewenst een geanimeerde afbeelding
 • Website bevat verwijzingen naar belangrijke platforms als Facebook, Twitter en LinkedIn
 • Website is overal en altijd zelf aan te passen
 • Bewerk zelf eenvoudig de tekst op de website op elk gewenst moment
 • Plaats en bewerk zelf eenvoudig de plaatjes op de website op elk gewenst moment
 • Maak zelf een onbeperkt aantal nieuwe pagina’s aan
 • Maak zelf een onbeperkt aantal formulieren aan (zoals contactformulieren voor klanten)
 • Voeg zelf eenvoudig menuknoppen en externe links toe
 • Voeg heel gemakkelijk YouTube video’s aan de website toe
 • Website wordt door onze experts in het populaire WordPress CMS geplaatst
 • WordPress CMS eenvoudig uitbreidbaar met plugins en extra functionaliteiten
 • WordPress stelt u in staat zélf de vindbaarheid van uw website (SEO) te verbeteren
 • WordPress CMS is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk
 • Gratis extra handleiding bij oplevering WordPress
 • Uw website wordt bij de lancering direct aangemeld bij Google
 • Webton hanteert schone programmeertaal waardoor uw website hoog scoort in Google
 • Schone URL’s goed voor hoge waardering door zoekmachine Google
 • Handige Google Maps plattegrond standaard geïntegreerd voor route- en adresinformatie
 • Google Analytics website teller standaard in website geïntegreerd

Complete websitepakket van Webton al vanaf 950 euro (ex. BTW)!

Wat is de prijs voor een website laten maken?

In het streven naar zo laag mogelijke kosten besluiten veel ondernemers om niet door een professioneel webdesignbureau hun website te laten maken. In plaats daarvan kiezen ze voor een extreem goedkope prijsstunter of proberen ze de website zelf te maken. Een klassieke blunder, want een mooi WordPress-thema is niet voldoende om een representatieve bedrijfswebsite te maken die aan de wensen van de moderne bezoeker voldoet.

Het bouwen van een website is een eenmalige investering

Aan een professionele website worden tegenwoordig hoge eisen gesteld. Het liefst moet de website ‘responsive’ zijn, zodat de site goed wordt weergegeven op alle denkbare mobiele apparaten. Een vloeiende gebruikerservaring is namelijk van belang om bezoekers te binden en ervoor te zorgen dat zij nog eens terugkeren. Daarnaast is gebruiksvriendelijkheid een belangrijke ranking factor in het algoritme van Google, waardoor gebruiksvriendelijke websites aanmerkelijk hoger scoren in de zoekresultaten.

Zelfgemaakte of goedkope websites bieden zelden een goede gebruikerservaring en bevatten vaak veel programmeerfouten. Het gevolg is dat de website regelmatig niet werkt, waardoor het bedrijf in kwestie alsnog een professionele partij moet inhuren om de situatie op te lossen. Dergelijke sites zijn bovendien vaak onvindbaar in Google, omdat zoekmachines de website alleen indexeren wanneer de juiste WordPress-plugins geïnstalleerd zijn. En wat te denken van problemen als een WordPress-thema dat niet goed aansluit op de huisstijl van uw bedrijf, afbeeldingen die niet goed worden weergegeven of een website die niet werkt op mobiele devices zoals smartphones en tablets…

Iedere keer moet u een gespecialiseerd internetbedrijf inschakelen om de problemen te verhelpen. Op termijn lopen de kosten van de website die in eerste instantie nog zo goedkoop leek, steeds hoger op. Ondanks de iets hogere eenmalige investering is een website laten maken door Webton daarom vrijwel altijd de goedkoopste keuze. U bent dan verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige website die uw online ambities binnen een relatief kort tijdsbestek realiseert.

Website laten bouwen door studenten? Een slecht idee!

Veel bedrijven met een beperkt budget laten hun website maken door studenten. Goedkoop? In eerste instantie wel. Goede koop? Zelden… Bedrijven komen vrijwel altijd van een koude kermis thuis wanneer zij hun website laten maken door studenten. Een student levert logischerwijs niet dezelfde kwaliteit als een professioneel webdesignbureau. Vaak maken studenten gebruik van een goedkoop WordPress-thema dat zij vervolgens vluchtig vullen met webteksten. Een dergelijke website is vrijwel altijd een garantie voor tegenvallende online resultaten. Om uw online doelstellingen te bereiken, zijn de kennis en expertise van een ervaren webdesignbureau simpelweg onmisbaar.

Webton is gespecialiseerd in websites voor het MKB en hanteert een voordelig all-in tarief voor klanten, waardoor een professionele website op maat ook bereikbaar is voor ondernemers met een beperkter budget. In tegenstelling tot studenten en andere prijsstunters werken wij met een fixed price. Zo bent u als ondernemer exact op de hoogte van de totale kosten voor uw website en komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Veel websites van extreem goedkope concurrenten worden niet compleet geleverd. Hierdoor moet u als klant vlak voor lancering van uw site nog extra kosten betalen om zaken als formulieren of social media buttons aan uw website toe te voegen. Om die reden blijkt de website achteraf vaak bijna twee keer zo duur te zijn als vooraf dacht. Als ondernemer moet u dan ook waakzaam zijn voor opvallend lage prijzen van studenten en andere kleine webdesignbureaus. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, zit er vaak een addertje onder het gras.

Nieuwe website bij Webton: hoge kwaliteit en lage doorlooptijd

Gelukkig hoeft een professionele website op maat niet altijd veel geld te kosten. Webton koppelt een hoge kwaliteit aan lage tarieven en een uitmuntende klantenservice. U krijgt een website die gegarandeerd goed werkt en waarmee u jaren vooruit kunt, waardoor u op lange termijn zeer goedkoop uit bent. Bovendien kan een professioneel ontworpen website veel nieuwe klanten opleveren, waardoor de website zichzelf op termijn zelfs terugverdient. Naast een hoge kwaliteit van het eindproduct staat Webton bekend om de hoge servicegraad van de helpdesk. In tegenstelling tot studenten en andere internetbedrijfjes is onze professionele servicedesk uitstekend bereikbaar en krijgt u snel antwoord op al uw vragen.

Deze snelheid komt ook tot uiting in onze korte doorlooptijd voor nieuwe websites. Gemiddeld duurt het 4 weken voordat een website wordt opgeleverd, maar vaak krijgt u als klant het eerste concept al na 2 weken te zien. Op basis van overleg kunnen dan indien nodig altijd nog aanpassingen worden gedaan. U wordt gedurende het gehele ontwikkelproces nauwgezet op de hoogte gehouden van de vorderingen. Hierdoor heeft u totale controle over het eindresultaat en weet u altijd precies waar u aan toe bent. Juist vanwege deze heldere afspraken en de fixed price garantie wordt Webton geroemd door haar klanten.

Complete website (inclusief mobiele versie) vanaf slechts 1.500 euro

Veel ondernemers hebben een moderne website nodig die fungeert als online visitekaartje en nieuwe klanten aantrekt. Webton maakt al jarenlang succesvol professionele websites voor bedrijven. Onze specialisten passen de nieuwste technologieën zoals responsive webdesign toe, waardoor uw site altijd een goede indruk maakt en goed wordt weergegeven op een veelvoud aan apparaten. Bovendien krijgt u bij uw nieuwe website een toegankelijk CMS waardoor u de site zelf eenvoudig kunt aanpassen en actualiseren.

Een ideale website ontwerpen

Een website levert alleen resultaat op wanneer het ontwerp van de site aansluit op uw communicatieve doelstellingen. Webton denkt daarom graag met u mee over de belangrijkste zaken die u met uw website wilt realiseren. De meeste ondernemers willen online de volgende doelstellingen bereiken:

 • Het plaatsen van nieuwsberichten of informatieWilt u niet alleen zelf nieuws of informatie toevoegen aan uw website, maar wilt u dat bezoekers dit ook kunnen? Dit vereist een hoge gebruiksvriendelijkheid en een ontwerpstijl die bezoekers aanmoedigt om zaken te delen op uw site. Hoe professioneler uw website oogt, hoe eerder bezoekers vertrouwen krijgen in uw merk. Een gebruiksvriendelijke navigatie zorgt ervoor dat bezoekers langer op uw site verblijven en sneller nog eens terugkeren.
 • Branding van een individu of organisatie
  Branding is niets anders dan de wijze waarop u zich profileert richting uw doelgroepen. Om dit proces bewust te sturen, is het eerst noodzakelijk om deze doelgroepen in kaart te brengen. Een autobedrijf heeft bijvoorbeeld een totaal andere doelgroep dan een schoonheidssalon. Bij elke doelgroep past een bepaald type webdesign. Een autobedrijf vraagt om een modern en zakelijk ontwerp, terwijl een schoonheidssalon wellicht een creatiever en speelser design vereist. Webton denkt met u mee over de optimale stijl voor uw website om zoveel mogelijk klanten aan te trekken.
 • Het verkopen van diensten en producten
  Wanneer u via uw website direct producten of diensten wilt verkopen, is het aan te bevelen om de online route die de consument aflegt naar de aankoop zo kort mogelijk te maken. Klanten houden er niet van om met veel omwegen een aankoop te verrichten. Liever gaan zij dan naar de website van een concurrent. Een verkoopgerichte website vraagt dan ook om een professioneel ontwerp met een heldere structuur en gebruiksvriendelijke navigatie.  Alles is er hierbij op gericht om de klant zo snel mogelijk datgene te laten vinden wat hij zoekt. Dit onderliggende principe is bij elke verkoopgerichte website hetzelfde; of u nu verzekeringen, schoonheidsartikelen of scooters verkoopt.

Let op: cruciale richtlijnen bij een website ontwikkelen

Of het nu een kleine of grote onderneming betreft, ieder bedrijf moet werken met een bepaald budget. Het is daarom belangrijk om vooraf te toetsen of dit budget groot genoeg is om uw online communicatiedoelstellingen te verwezenlijken. Hierna kan het beschikbare budget verspreid worden over de elementen die voor een website maken nodig zijn:

 • Een webdesigner kiezen (die liefst ervaring heeft met vergelijkbare bedrijfswebsites)
 • Een CMS (Content Management System) zoals WordPress zodat de website zelf beheerd kan worden
 • Een doordachte menustructuur en gebruiksvriendelijke navigatie
 • De website responsive maken voor een goede weergave op mobiele apparaten
 • De technieken kiezen die bij het maken van de website horen
 • De gewenste functionaliteiten op de website kiezen
 • Indien gewenst webshop mogelijkheden implementeren

Een website laten bouwen: wat zijn de tarieven?

Er zijn natuurlijk altijd enige kosten voor het laten bouwen van een website. Ook mensen die zelf een website bouwen, krijgen te maken met bepaalde kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de domeinnaam en hosting, maar ook aan kosten in de vorm van de flinke tijdsinvestering die het vergt om zelf een website te maken. Veel mensen onderschatten het werk dat het kost om een professionele website te bouwen. Het laten bouwen van een website is daarom vaak een betere keuze. Als ervaren internetbureau is Webton goed in staat het totale kostenplaatje voor uw website in te schatten. Daarom vertellen wij u vooraf wat de totaalprijs gaat worden voor uw professionele website. Wij werken op basis van een fixed price en rekenen geen extra kosten voor onze snelle klantenservice. Normaal gesproken brengen wij ongeveer 950 euro in rekening voor een zeer basic website, terwijl grotere en complexere websites tot 10.000 euro kunnen kosten. Het gemiddelde tarief voor een complete en professionele website bij Webton is 1.750 euro.

Een website bouwen: hoge kwaliteit, lage kosten

Een website bouwen tegen lage kosten mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Kies daarom voor een ervaren webdesignbureau met bewezen expertise en een gestructureerde manier van werken. Bij Webton ontwikkelen wij voor elke website in nauw overleg met de klant een gedegen plan van aanpak. Op deze manier weet u zeker dat al uw wensen in de website tot uiting komen. Tegelijkertijd zijn wij hierdoor in staat een goed beeld te vormen van de noodzakelijke werkzaamheden en bieden wij u een duidelijke website offerte prijs aan. Indien gewenst tonen wij hierbij ook een voorbeeld van een mogelijk ontwerp voor uw website. Webton werkt alleen met ervaren webdesignexperts die uitermate efficiënt werken, waardoor wij de kosten voor het bouwen van een professionele website zeer laag kunnen houden. Vergelijk onze prijzen maar eens met die van de concurrentie!

Zelf website maken met eigen software

Wilt u zelf een website bouwen met behulp van eenvoudige website software? Dan loopt u een groot risico. Veel website software is tegenwoordig in de meeste gevallen niet meer toereikend om een moderne en professionele website te bouwen. Een website maken vereist expertise op het gebied van zaken als webdesign, de nieuwste technologieën en een goede vindbaarheid in Google. Allemaal zaken die in de meeste webdesign software verouderd of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. In webdesign software bouwt u een website door te kiezen uit een aantal standaard thema’s of templates. Hierdoor ziet uw website er qua uiterlijk uit als elke andere verouderde dertien-in-een-dozijnwebsite… en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Webton werkt als gespecialiseerd webdesignbureau vanzelfsprekend niet met templates, maar maakt een website altijd in de unieke huisstijl van uw organisatie. Hierdoor is uw website herkenbaar en onderscheidt u zich online van de concurrentie.

Welke website software gebruikt Webton?

Webton maakt gebruik van verschillende website software programma’s bij het maken van een website. Wij gebruiken onder meer professionele programma’s zoals Photoshop, DreamWeaver en WordPress om voor u een onderscheidende bedrijfswebsite te bouwen in de huisstijl van uw organisatie. U hoeft dan ook niet bang te zijn dat uw website gelijkenis vertoont met de website van een concurrent.

Wanneer u de conceptversie van het ontwerp voor uw website eenmaal heeft goedgekeurd, bouwen wij verder aan de website in WordPress. Wij kiezen bewust voor dit CMS omdat onze klanten hiermee zelf eenvoudig hun website kunnen aanpassen. Mocht u nieuws willen toevoegen of verouderde informatie willen wijzigen, kan dat heel gemakkelijk met deze toegankelijke CMS software.

Website bouwen voor dummies: werkt het echt?

‘Website bouwen voor dummies’ is een veelgebruikte zoekterm in Google. Niet zo vreemd, want veel mensen zijn op zoek naar software programma’s waarmee zij als dummies (dit zijn individuen met relatief weinig kennis over het maken van een website) toch zelf een website kunnen bouwen. Dergelijke website software kan handig zijn om een simpele persoonlijke blog te starten of om een kind op toegankelijke wijze te laten experimenteren met een website bouwen, maar is helaas niet geschikt om een professionele website voor een onderneming te maken. Of u nu een startende of een gevorderde ondernemer bent, uw website vormt het digitale visitekaartje van uw bedrijf. Wanneer uw website een amateuristische uitstraling heeft, kan dit zeer schadelijk zijn voor het imago van uw onderneming.

Een website bouwen uitbesteden aan een professioneel webdesignbureau

Het is daarom verstandig om uw website te laten maken door een ervaren internetbureau zoals Webton. Onze websites zijn uitstekend vindbaar in de bekende zoekmachine Google, waardoor u onder de aandacht komt van nieuwe potentiële klanten. Dit in tegenstelling tot zelfgemaakte websites, die vaak nauwelijks vindbaar zijn en daardoor hun uitwerking missen. Bovendien zijn er aan het zelf bouwen van een website veel onverwachte kosten verbonden. De tijdsinvestering is fors en ook de aanschaf van de juiste website software kan flink in de kosten lopen. Wilt u in een later stadium extra functionaliteiten toevoegen aan uw zelfgemaakte websites? Ook dit brengt weer extra tijd en kosten met zich mee. Hierdoor valt het zelf maken van een website vaak duurder uit dan het laten bouwen van een professionele website door Webton.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top