WordPress: het beste CMS voor een KMO

Wilt u voor uw bedrijf een website bouwen met een eigen CMS? Dan kunnen de kosten hiervoor vaak onverwacht hoog uitvallen. Een WordPress website laten maken is dan een veel voordeliger keuze. Het WordPress CMS is niet alleen goedkoop, maar biedt talloze voordelen voor een kleine of middelgrote onderneming (KMO).

WordPress wordt sterk aanbevolen door ondernemers

WordPress is de meest aanbevolen software voor kleine en middelgrote ondernemingen, zo blijkt uit onderzoek van Alignable. De onderzoekers beoordeelden 25 verschillende merken op basis van de zogenaamde Net Promoter Score (NPS) van hun website. Al deze merken vertegenwoordigen een bedrijf, dienst of product dat kleine en middelgrote ondernemingen vaak gebruiken.

De uiteindelijke score van een bedrijf wordt bij de NPS bepaald door de antwoorden van deelnemers op de volgende vraag:

‘Hoe waarschijnlijk is het dat u dit bedrijf/product/dienst zou aanbevelen bij een vriend of collega?’

In het onderzoek werd WordPress onder meer vergeleken met andere CMS’en zoals Wix en SquareSpace. Elk bedrijf kreeg een cijfer tussen de -100 en 100 om de aanbevelingen van deelnemers meetbaar te maken.

Daar waar Wix opviel door een negatieve score van -7 en SquareSpace het moest stellen met een schamele 11, behaalde WordPress een score van maar liefst 73. WordPress was hiermee het meest aanbevolen merk uit het gehele onderzoek.

WordPress is het beste CMS voor een KMO

WordPress is het beste CMS voor een KMO

Website bouwen kosten blijven laag met WordPress

Het onderzoek bevestigt wat webmasters en SEO-specialisten eigenlijk al weten: WordPress is mateloos populair onder gebruikers. Inmiddels gebruikt wereldwijd een kwart van de websites het WordPress CMS en dit percentage neemt alleen maar toe. Met name bij ondernemers blijkt WordPress erg geliefd. Wix (0,2 procent) en SquareSpace (0,4 procent) komen niet eens in de buurt van hun concurrent.

Het onderzoek van Alignable demonstreert bovendien dat WordPress opvalt door zijn probleemloze gebruikerservaring. Software die niet vlekkeloos functioneert, wordt immers zelden op zo’n grote schaal door uiteenlopende gebruikers van harte aanbevolen.

Het volledig gratis WordPress CMS zorgt er niet alleen voor dat een website bouwen weinig hoeft te kosten, maar scoort qua betrouwbaarheid ook nog eens een stuk beter dan dure alternatieven. Dit is van groot belang voor bedrijven, die veelal een website nodig hebben die snel inlaadt en altijd goed functioneert.

Beste CMS voor zoekmachine optimalisatie

Ook voor ondernemers die hoog in Google willen komen, is een WordPress site maken de beste optie. Het CMS leent zich uitstekend voor zoekmachine optimalisatie, waardoor ranken in de zoekmachines een stuk makkelijker wordt en activiteiten zoals linkbuilden aanzienlijk meer effect sorteren.

Wilt u ook een website laten bouwen met WordPress als CMS? Bij Webton bieden we u een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van webdesign. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden via info@webton.be of bel naar +32 38080242.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top