Yoast SEO versie 4.4 nu beschikbaar voor WordPress

Heb jij een mooie WordPress website laten maken, maar vallen de bezoekersaantallen vooralsnog tegen? Dan kan het zomaar zijn dat de SEO van je website niet in orde is. Dit probleem is makkelijk op te lossen door het installeren van Yoast SEO, een bekende WordPress plugin die al door meer dan 3 miljoen gebruikers is geïnstalleerd. Onlangs kwam er ook nog eens een nieuwe versie uit.

Waarom een SEO-plugin gebruiken?

Voordat we dieper ingaan op de nieuwe functionaliteiten in de laatste versie van Yoast SEO, is het goed om de voordelen van SEO nader uit te lichten. SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie en is dé manier om je website te optimaliseren voor vindbaarheid in Google. Die optimalisatie kan op twee verschillende manieren: off-page SEO en on-page SEO.

Yoast SEO

Off-page SEO draait om technieken zoals linkbuilding, die zich buiten je eigen website afspelen. On-page SEO zijn de zaken die je juist op je site zelf kunt optimaliseren. Helaas is dat nog niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk talloze regels waar je pagina’s aan moeten voldoen om optimaal gevonden te worden. De plugin Yoast SEO maakt het naleven van deze regels een stuk gemakkelijker.

Yoast automatiseert tal van SEO-processen

De plugin controleert namelijk automatisch of je content voldoet aan de richtlijnen vanuit Google en geeft automatisch suggesties ter verbetering. Alsof dit nog niet genoeg is, kan de betaalde versie van Yoast ook verbinding maken met Google Search Console. In de laatste versie van de plugin krijg je hierdoor ook zaken zoals crawlfouten te zien.

Dit soort functionaliteiten zijn bijzonder tijdbesparend, want hierdoor hoef je niet langer heen en weer te klikken tussen de WordPress admin en Search Console. Yoast heeft daarnaast ook de mogelijkheden op het gebied van redirects uitgebreid. Niet alleen de populaire 301 redirect, maar ook varianten zoals 302, 307, 410 en 451 zijn nu beschikbaar.

Plugin nu gratis updaten via WordPress dashboard

Een belangrijk voordeel van een WordPress website maken is de uitstekende SEO-mogelijkheden. Ook het makkelijk aanbrengen van zowel interne als externe links valt hieronder. De nieuwe Yoast plugin gaat nog een stapje verder en geeft op basis van je content automatisch suggesties voor relevante pagina’s om naar te linken.

Wanneer een link eenmaal is aangebracht, stelt de plugin deze geen tweede maal voor. Ook de gratis versie van Yoast is flink verbeterd; zo zijn tabellen met informatie nu ook te bekijken op mobiele apparaten. Hiermee wordt de plugin nog gebruiksvriendelijker dan hij al was. Versie 4.4 van Yoast SEO is vanaf nu beschikbaar in je WordPress dashboard.

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top