Zoekmachine marketing

zoekmachine marketing scanZoekmachine marketing is in België hot. 98% van de Belgen gebruikt zoekmachine Google om op internet zaken te vinden. Het aantal bezoekers dat via zoekmachines bij uw website belandt, wordt dus in belangrijke mate bepaald door de vindbaarheid van de website in Google.

Wat is zoekmachine marketing?

Hoe beter uw website geoptimaliseerd is voor vindbaarheid, hoe hoger deze in Google zal ranken. Dit wordt ook wel zoekmachine marketing ofwel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Andere manieren om het bezoekersverkeer naar uw website te verhogen zijn zoekmachine adverteren ofwel Search Engine Advertising (SEA), linkbuilding en content marketing. Een combinatie van al deze methoden is het meest effectief om zo hoog mogelijk in Google te ranken en de concurrentie voor te blijven.

gratis seo scanZoekmachine marketing is een vorm van online marketing die zich exclusief richt op het positief beïnvloeden van de positie van uw website in de zoekresultaten. Het heeft diverse voordelen ten opzichte van conventionele marketing methoden. Zo is het kostenefficiënter, ligt het rendement een stuk hoger en zijn de resultaten van de marketinginspanningen exact meetbaar. Hierdoor kan de marketingstrategie op elk gewenst moment worden bijgesteld om een optimaal effect te sorteren.

Er zijn verschillende manieren om door middel van zoekmachine marketing hoog te scoren in Google.

Zoekmachine optimalisatie

De eerste manier is zoekmachine optimalisatie. Hierbij worden de menustructuur en content van een website geoptimaliseerd om zo goed mogelijk te scoren in de zoekresultaten van Google. Zo wordt onder meer de navigatie verbeterd en worden zoektermen die relevant zijn voor doelgroepen op strategische wijze in teksten verwerkt, zodat de website in zoekmachines hoog scoort op deze zoektermen.

De kans wordt hierdoor aanzienlijk groter dat gebruikers die vergelijkbare zoekopdrachten invullen uw website weten te vinden. Hierdoor zal de website in de loop van de tijd steeds meer bezoekers krijgen.

Zoekmachine adverteren

De tweede manier van zoekmachine marketing is zoekmachine adverteren. Hierbij wordt er meer bezoekersverkeer gegenereerd door het kopen van advertenties in Google in plaats van het optimaliseren van de eigen website. Bij het invullen van een zoekopdracht ziet de gebruiker naast de organische zoekresultaten uw advertentie.

Elke keer dat er geklikt wordt op deze advertentie, betaalt u een vast bedrag. Met behulp van het bekende programma Google Adwords kunt u advertenties beheren en toevoegen.

De voordelen van een zoekmachine marketing bureau

Het combineren van de bovengenoemde twee zoekmachine marketing methoden levert vaak de beste resultaten op. Daar waar adverteren een beproefde strategie is voor de korte termijn, levert optimalisatie het nodige succes op langere termijn. Gecombineerd met linkbuilding en content marketing wordt uw website aangedreven door een uitgebalanceerde marketingmix die uw online succes onvermijdelijk zal verhogen.

Waarom kiezen voor Webton?

google partnerWebton bedient al meer dan 15 jaar met veel succes de Nederlandse markt. Sinds enkele jaren helpen wij nu ook Belgische bedrijven hun online doelstellingen te verwezenlijken. Of u nu in Antwerpen, Brussel, Charleroi of Gent gevestigd bent; onze ervaren webdesigners bespreken graag de mogelijkheden met u tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer weten over onze ervaring? Bekijk dan ons portfolio van tevreden klanten. Gemiddeld krijgen wij van een 9,6 als waarderingscijfer!

Webton: specialist in webdesign & zoekmachine marketing!
Top